Dit moet je weten over een FFP2 masker

Heb jij al eens gehoord van een FFP2 masker? Het zijn maskers die voor verschillende sectoren voldoende bescherming kunnen bieden. Je moet er dan wel voor zorgen dat je precies weet wat het allemaal inhoudt. Tijdens jouw zoektocht kom je er ook al snel achter dat er veel verschillende bedrijven zijn waar je een aankoop kunt doen. Een van deze bedrijven is Podobrace. Maar wat moet je allemaal weten over deze maskers en hoe maak je een goede keuze? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor jou op een rij, zodat je goed voorbereid bent. 

 

Een FFP2 masker voor meer bescherming 

Een FFP2 masker is bedoeld om het inademen van schadelijke stoffen tegen te gaan. Deze stoffen worden via de lucht verspreid en kunnen hierdoor al snel in jouw luchtwegen komen. Ze worden daarom ook vaak gebruikt bij sectoren waar veel stoffen gebruikt worden op de werkvloer. Bij een FFP2 model wordt 94 procent tegengehouden. Dit houdt in dat er altijd een goede bescherming geboden wordt. Het masker zal immers meer tegenhouden dan de commerciële mondkapjes die je overal kunt kopen, maar zijn minder goed dan de FFP3 modellen als het gaat om bescherming. 

De richtlijnen vanuit de werkgever 

Het is belangrijk dat je bij een FFP2 masker goed gaat bespreken met de werkgever of je deze nodig hebt. Een werkgever heeft altijd richtlijnen opgesteld voor de bescherming op de werkvloer. Als het nodig is dat je een mondkapje moet dragen waar je extra bescherming krijgt, moet je hiervoor dus gaan zorgen door middel van een FFP2 variant. Zo kun je ook gerichter naar de specificaties gaan kijken die hier een bijdrage aan leveren. Wanneer je alles goed naast elkaar zet, wordt de keuze ook veel eenvoudiger gemaakt en weet je waar je naar moet kijken. 

De juiste pasvorm 

Je hebt bij een FFP2 masker altijd een goede pasvorm. Deze pasvorm is nodig om ervoor te zorgen dat deze goed aansluit op het gezicht. Het is van belang dat je daarom ook hierop gaat letten. Het masker mag nergens open blijven staan. Je hebt verschillende modellen die hieraan bij kunnen dragen. Zo hoef je niet bang te zijn dat er stoffen vanuit de zijkanten binnen komen. Je hebt hierdoor voldoende bescherming en het zal comfortabel aan gaan voelen. Je kunt er hierdoor voor zorgen dat je altijd het beste in handen gaat krijgen en voor langere tijd met een mondkapje rond kan lopen. 

De mogelijkheden bekijken 

Als je nog niet zeker weet of een FFP2 masker goed bij je gaat passen moet je contact opnemen met een professional. Op basis van het advies kun je gerichter gaan kijken naar de mogelijkheden en zorg je ervoor dat je altijd het beste in handen gaat krijgen. Wanneer je alles voor jezelf op een rij zet, maak je het jezelf een stuk eenvoudiger en hoef je alleen nog maar te kijken naar de hoeveelheden die je aan gaat schaffen voor de werkzaamheden die je uitvoert.